Despre noi

NANOSMART LABORATORIES SRL
Sediu social: str. Intrarea Depoului, nr.7, Municipiul Turda, jud. Cluj
Nr. de ordine la Registrul Comerţului: J12/3007/2019
Identificator Unic la Nivel European (EUID): ROONRC J12/3007/2019
Cod de înregistrare CUI: 37458881
Activitate principală CAEN: 7219 - Cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie.
IBAN RON: RO12BTRLRONCRT0393322801, Banca Transilvania
IBAN EUR: RO59BTRLEURCRT0393322801, Banca Transilvania

NANOSMART LABORATORIES SRL, are ca obiect de activitate cercetarea, inovarea şi dezvoltarea în domeniul nanotehnologiilor cu aplicabilitate în sănătate, cosmetică, agricultură, industria de varf şi altele. O realizare deosebită este invenţia brevetată “Instalaţie pentru producerea de minerale monoatomice”. Atomii din minerale pure se obţin prin vaporizare în vid sub acţiunea razei laser. Este o noutate a momentului şi deschide o nouă pagină legată de utilizarea mineralelor cu performanţe mult superioare faţă de ce se gaseşte pe piaţă. Pe piaţă se gasesc produse pe bază de coloizi minerali ionici, obţinuţi prin descărcare electro-ionică în mediu lichid după un patent din 1866. Diferenţa dintre ioni şi atomi este foarte mare.
Ionul este un “atom diform”, de la care lipsesc electroni. Energia emisă de un atom este mult mai mare decât a unui ion. Se ştie că atomul este cea mai mică particulă care participă la construcţia unei celule. Procesul de creştere a organismelor vii este mult accelerat dacă sunt administrate mineralele la nivel atomic. Multe celule mor şi trebuiesc înlocuite cu altele noi. Este nevoie permanent de aprovizionare cu minerale. La nivel atomic sunt asimilate cu maximă usurinţă. La oameni şi animale, carbonul are o pondere de 19,4%, iar mineralele de 3,36%. Restul este ocupat de oxigen 62,8%, hidrogen 9,3% şi azot 5,1%.
Primele preocupări şi realizări ale colectivului nostru sunt prezentate în continuare. Am ţinut cont de îndemnul lui Hippocrate: “Alimentele voastre sa fie medicamentele voastre”. În cazul în care corpul nostru ar beneficia de necesarul de minerale nu ne-am îmbolnăvi. Dacă ne-am îmbolăvit trebuie să ne administrăm rapid mineralele lipsă. Din păcate, solul este sărăcit de minerale, iar hrana noastră obişnuită este de asemenea sărăcită. Noi căutăm soluţii pentru a suplimenta alimentele cu minerale, dar avem în perspectivă să îmbunătăţim calitatea solului pentru ca plantele să-şi recapete proprietăţile autentice.

Societatea noastră are în portofoliu cu titlul de proprietate intelectuală 9 brevete şi alte 9 invenţii în curs de brevetare pe care le prezentăm în continuare:
1. Nr. brevet 111343 C1 “Instalaţie pentru placarea prin sudare a unor piese solicitate la uzură”;
2. Nr. brevet 106773 C1 “Dispozitiv de aluminizare a suprafeţelor interioare ale corpurilor cilindrice”;
3. Nr. brevet RO 101514 “Cuplă de contact”;
4. Nr. brevet RO 104 677 “Dispozitiv de poziţionare a pieselor metalice mici pentru încărcarea cu pulberi metalice”;
5. Nr. brevet RO U 2016 00037 “Instalaţie pentru producerea de nanominerale”;
6. Nr. brevet RO U 2016 00040 “Pastilă generator de ioni de minerale pentru tratamentul intestinului gros”;
7. Nr. brevet RO U 2017 00047 “Comprimate pe bază de coloizi mierali profilactice şi terapeutice”;
8. Nr. brevet RO U 2017 00048 “Pansamente interne umede pe bază de coloizi minerali cu proprietăţi profilactice şi terapeutice”;
9. Nr. brevet RO U 2018 00050 “Topper pentru pernă cu efect de salină”;
10. Invenţia A 2018 00833 “Sarea NaCl îmbogăţita cu minerale atomice”;
11. Invenţia A 2018 00834 “Ouăle pentru consum îmbogăţite cu nanominerale”;
12. Invenţia A 2018 00835 “Sucuri naturale îmbogăţite cu conservanţi nanominerali”;
13. Invenţia A 2018 00836 “Laptele şi produse din lapte îmbogăţite cu consevanţi nanominerali
14. Invenţia A 2018 00484 “Genneratorul de monoioni minerali”;
15. Invenţia A 2018 01070 “Substanţa bază din cenuşă vegetală îmbogăţite cu nanominerale pentru producerea săpunurilor, şampoanelor, detergenţilor şi dezinfectanţilor”;
16. Invenţia A 2018 01139 “Carnea şi produsele din carne pentru consum îmbogăţite cu nanominerale”;
17. Invenţia A 2019 00005 “Produsele pentru cosum procesate de albine îmbogăţite cu nanominerale”;
18. Invenţia A 2015 00507 “Spumă poliuretanică flexibilă terapeutică pentru articole de uz personal”;
19. Invenţia A 2020 00325 "Zahăr antidiabet".


SCURTĂ DESCRIERE A INVENŢIILOR (poziţiile 5...19 de mai sus)

5. Instalaţie pentru producerea de nanominerale
Produce minerale monoatomice prin evaporare în vid. Sunt extrem de benefice în domeniul sănătăţii, cosmeticii, agriculturii, industriei de varf. Se pot obţine soluţii foarte concentrate care se transportă oriunde pe glob şi se diluează la faţa locului.
Aceasta instalaţie care permite producerea la scară industrială de minerale la nivel atomic (nanotehnologii) este de concepţie proprie. Mineralele naturale sunt necesare organismului uman, organismelor animalelor, respectiv vegetalelor, fără efecte adverse. Tratează extrem de multe afecţiuni, multe dintre ele nevindecabile prin medicina clasică. Se pot produce medicamente noi, naturale, prietenoase cu organismul şi cu mediul înconjurător. Aşa cum sunt benefice pentru oameni, sunt benefice şi pentru animale. În agriculura dau producţii de peste trei ori mai mari. Se pot obţine cele mai eficiente dezinfectante şi multe altele.

6. Pastila generator de ioni de minerale pentru tratamentul aparatului digestiv
Este vorba de un generator (aparat) de ioni de argint, cupru, aur etc. de dimensiunea unei pastile care se înghite şi rezolvă afecţiuni ale aparatului digestiv, emană ioni inclusiv în interiorul intestinului gros. Este valabil şi pentru animale.
Este o soluţie remarcabilă care poate să fie folosită la dezinfecţia apei de băut sau la prepararea de argint coloidal, aur coloidal, cupru coloidal, etc.

7. Comprimate pe bază de coloizi minerali profilactice şi terapeutice
Invenţia se referă la produsul comprimate pe bază de coloizi minerali care se administrează pe cale bucală şi care au proprietăţi profilactice şi terapeutice.
Soluţii lichide de coloizi minerali ce se pot administra oral sau peroral sunt cunoscute şi răspandite pe glob în vederea utilizării în diverse terapii, dar ele prezintă ca dezavantaje aspecte legate de gust, confort sau efecte chimice nedorite. Pentru tratament oral, mai ales la copii se manifestă starea de disconfort ca să păstreze în gură zeci de minute soluţii lichide. Invenţia se adresează cu precădere utilizatorilor sensibili la gust şi la menţinerea soluţiilor lichide timp îndelungat în cavitatea bucală.
Scopul acestei invenţii este de a oferi o alternativă de folosire a coloizilor minerali sub forma solidă într-o formulă agreabilă şi prietenoasă cu utilizatorii sensibili, în special copiii.

8. Pansamente umede pe bază de coloizi minerali cu proprietăţi profilactice şi terapeutice
Aceste pansamente umede se utilizează în următoarele afecţiuni: amenoree, balanită, leucoree, mastită, vaginită, cistită, Staphylococcus Aureus, Streptococcus Pyogenes, Helicobacter Pyroli, Candida Albicans, sindromul şocului toxic SST, răni, fisuri, hemoroizi, etc.
Pansamentele interne umede, conform invenţiei, sunt alcătuite dintr-un volum de bumbac, de la un centimetru cub la zece centrimetri cubi, după caz, cuprins într-un săculeţ textil, legat cu o aţa cu care se pot extrage din corp. Sunt îmbibate până la saturaţie cu o soluţie lichidă de coloizi minerali şi sunt caracterizate prin aceea că se administrează în vagin sau rect cu ajutorul unui aplicator de formă cilindrică cu diametrul de aproximativ un centimetru, în care se pastrează de la producător până la momentul utilizării.

9. Topper pentru pernă cu efect de salină
Topper perne şi topper saltele pentru terapia aparatului respirator, pe baza de sare de salină, sare de mare, nanoparticole de argint, aur, cupru etc.
• emană aerosoli utili aparatului respirator;
• menţine un mediu steril – antiacarieni, antimicrobian.
Topperul creat de noi poate asigura acest mediu regenerator şi vindecator de care se poate beneficia în peroada de odihna, la preturi convenabile.
Destinaţia topper-ului: ar trebui ca politica de sănătate la nivel general să prevada ca la fiecare internare în spital, fiecare bolnav să beneficieze de topper pernă şi topper saltea ca accesorii de uz personal, cu proprietăţi antiseptice, care sa stopeze transferul de microbi de la un bolnav la altul.

10. Sarea NaCl cu minerale atomice
Invenţia a dus la obţinerea unui produs nou, superior, un sortiment de sare alimentară şi terapeutică, îmbogăţită cu atomi de aur, argint, cupru şi altele, care prin efectul lor biocid-conservant permit reducerea cantităţii de sare necesare conservării hranei. În plus, nanoparticulele sunt deosebit de utile funcţionării organismului, au un puternic rol profilactic, terapeutic şi de întărire a sistemului imunitar, deci combină în mod fericit plăcutul cu utilul.

11. Ouăle pentru consum îmbogăţite cu nanominerale
Invenţia se referă la ouăle de pasăre pentru consum într-o formulă nouă, superioara, îmbogăţite suplimentar cu atomi minerali de aur, argint, cupru şi altele, cu scopul de a le conferi rezistenţă antimicrobiană îndelungată şi un plus major de calităţi nutritive.
Ouăle constituie un aliment complet, bogat în nutrienţi, proteine, grăsimi, minerale şi vitamine. Comparând genomul păsărilor cu al oamenilor, se constată ca peste jumatate din gene sunt comune, ceea ce înseamnă că ouăle ca aliment sunt compatibile cu necesităţile corpului uman.
În stadiul actual, păsările ouătoare sunt intens vaccinate pentru a rezista la îmbolnăviri. Ouăle produse de ele şi scoase la consum prezintă dezavantajul că poartă în ele amprenta acestor vaccinuri cu efecte negative asupra sistemului imunitar al consumatorilor. Calitatea ouălor este influenţată şi de hrana păsărilor, precum de stresul la care sunt ele supuse.
Invenţia dă valenţe superioare atât păsărilor cât şi ouălor prin administrarea de minerale atomice precum aurul atomic, şi/sau argintul atomic, respectiv şi/sau cuprul atomic. Aceste minerale naturale cu proprietăţi antibiotice, necesare organismului animal şi uman, fără efecte adverse, înlocuiesc cu mult mai mare succes antibioticile sintetice, întăresc sistemul imunitar animal şi uman, au rol profilactic şi terapeutic iar prin suprapunerea compatibilităţii genetice beneficiile folosirii lor la păsări se transfera la consumatori.

12. Sucuri naturale îmbogăţite cu conservanţi nanominerali
Invenţia se refera la produse superioare noi din sucuri naturale îmbogăţite în procesul de fabricaţie cu atomi de aur, argint şi/sau cupru şi altele, cu scopul de-a le proteja de acţiunea microbilor, fungilor, ciupercilor etc. Astfel, se conservă proprietăţile lor de a fi apte pentru consum pe perioade lungi de timp şi de a furniza minerale necesare funcţionării organismului cu rol profilactic, terapeutic şi de întărire a sistemului imunitar.

13. Laptele şi produse din lapte îmbogăţite cu conservanţi nanominerali
Invenţia se refera la produse precum laptele crud, laptele bătut, smântâna, untul, urda, iaurtul, chefirul, brânza, caşcavalul şi altele produse de origine animală îmbogăţite în procesul de fabricaţie cu atomi de aur, argint şi/sau cupru cu scopul de a le proteja de acţiunea microbilor, fungilor, ciupercilor etc. În acest fel sunt conservate proprietăţile de a fi apte pentru consum pe perioade lungi de timp şi de a furniza, ca hrană, minerale necesare funcţionarii organismului cu rol profilactic, terapeutic şi de întărire a sistemului imunitar.

14. Generatorul de monoioni minerali
Generatorul de monoioni minerali este, conform invenţiei, alcătuit dintr-o sursă de curent şi doi electrozi, un catod electroconductor şi un anod realizat din monoatomi minerali obtinuţi de ”Instalaţia pentru producerea de nanominerale” brevet RO 2016 00037 U1, cu proprietatea de a descărca monoioni când sunt scufundaţi în mediu lichid, sub acţiunea curentului electric. Este o soluţie remarcabilă pentru a fi folosită la dezinfecţia apei de băut sau la prepararea de argint coloidal, aur coloidal, cupru coloidal etc.

15. Substanţă bază din cenuşa vegetală îmbogăţită cu nanominerale pentru producerea săpunurilor, şampoanelor, detergenţilor şi dezinfectanţilor
Problema pe care o rezolva invenţia este obţinerea unui produs nou, clădit pe experienţa ancestrală a societăţii, combinânad tradiţia straveche cu ştiinţa modernă. Pentru descompunerea dioxinelor, cenuşa se obţine prin arderea masei vegetale la temperaturi de peste 1.500 grade Celsius. Combinând cenuşa astfel obţinută cu apă, la cald sau la rece, se obţine o leşie naturală perfectă, iar pentru potenţarea proprietăţilor biocide, dezinfectante, profilactice şi terapeutice, în leşie se adaugă particule atomice de aur şi/sau argint şi/sau cupru obţinute conform invenţiei U00037/2016.
Invenţia prezintă următoarele avantaje:
• se obţine o leşie naturală fară dioxine, prietenoasă cu corpul;
• se potenţează efectul biocid şi dezinfectant al produselor pe bază de leşie;
• săpunurile şi şampoanele facilitează patrunderea în piele a particulelor atomice de aur, argint şi cupru cu efecte terapeutice pentru diferite efecţiuni ale pielii:
• se pot face băi cu leşie pentru afecţiuni circulatorii sau ale articulaţiilor;
• se obţin dezinfectanţi performanţi;
• produsele din leşie, diluate corespunzător, se pot folosi pentru uz terapeutic bucal sau intern.

16. Carnea şi produsele din carne pentru consum îmbogăţite cu nanominerale
Invenţia conferă valenţe superioare atât animalelor pentru carne cât şi produselor rezultate din procesarea cărnii prin administrarea de minerale atomice precum aurul atomic, şi/sau argintul atomic, respectiv şi/sau cuprul atomic prin hrană sau apă de băut. Aceste minerale naturale cu proprietăţi antibiotice, necesare organismului animal şi uman, fără efecte adverse, înlocuiesc cu mult mai mare succes antibioticile sintetice, întăresc sistemul imunitar animal şi uman, au rol profilactic şi beneficiile folosirii lor la animale se transferă la consumatori.
Plecând de la dictonul lui Hippocrate “alimentele să fie medicamentele voastre,” invenţia prezinta următoarele avantaje:
• carnea şi produsele din carne sunt îmbogăţite cu minerale suplimentare biocide;
• rezistă mai mult pe raft datorită proprietăţilor de consevare ale nanoparticulelor de aur, argint şi cupru;
• înlocuiesc conservanţii chimici toxici, cancerigeni precum nitraţii, nitriţii etc.;
• transferă consumatorilor aceste minerale înglobate care sunt bine recepţionate de organism;
• nanoparticulele de aur, argint şi cupru au proprietăţi profilactice şi terapeutice, deci aduc un plus semnificativ acestor alimente.

17. Produsele pentru consum procesate de albine îmbogăţite cu nanominerale
Invenţia se refera la produse superioare noi procesate de albine precum mierea, polenul, pastura, ceara, lăptişorul de matcă, propolisul, veninul de albine şi apilarnilul îmbogăţite cu atomi de aur, argint şi/sau cupru cu scopul de a le proteja de acţiunea microbilor, fungilor, ciupercilor etc. Nanoparticulele conservă proprietăţile acestor produse astfel încât ele sunt apte pentru consum pe perioade lungi de timp şi furnizează ca hrană, minerale necesare funcţionarii organismului cu rol profilactic, terapeutic şi de întărire a sistemului imunitar.
Invenţia prezinta urmatoarele avantaje:
• protejează incinta stupului de acţiunea microorganismelor (exemplu Clostridium Botulinum), fungilor, ciupercilor;
• întăreşte sistemul imunitar al albinelor şi le protejează sănătatea;
• potenţeaza proprietăţile antiseptice ale produselor stupului spre beneficiul consumatorilor;
• deschide perspectiva obţinerii de produse derivate din miere, polen, pastură, ceară, lăptişor de matcă, propolis, venin de albine şi apilarnil, mult mai eficiente decât cele actuale.

18. Spuma poliuretanică flexibilă pentru articole de uz personal
Prezenta invenție se referă la o spumă poliuretanică flexibilă, terapeutică, pentru produse medicale de uz personal (perne, saltele, huse, accesorii de mobilier, capitonaje de moblier, scaune auto, tetiere, obiecte de îmbrăcăminte, capitonaje de pereți, măști de față, jucării pentru copii, etc.) cu efect dezinfectant, antimicrobian, antiparazitar, odorizant și de uz terapeutic destinate confortului, menținerii sănătății și tratamentelor diferitor afecțiuni şi simptome.

19. Zahăr antidiabet
Zahărul antidiabet conţine: zahăr, bicarbonat de sodiu (NaHCO3), nanoparticule de zinc (Zn) şi nanoparticule de cupru (Cu). Zahărul antidiabet este un supliment alimentar care prin conţinutul său de minerale naturale are efecte profilactice şi terapeutice, se poate consuma normal şi nu interferează cu nici un fel de medicament. În vederea profilaxiei şi tratamentului diabetului se recomandă asocierea apei antidiabet cu ulei de negrilică Nigella Sativa (consultaţi literatura pentru remedii naturiste). Se recomandă pentru îndulcirea cafelei, ceaiului, siropurilor, sucurilor, compoturilor, dulceţurilor sau prepararea dulciurilor şi a deserturilor. Mineralele adăugate vin să suplinească necesarul corpului la un nivel care să nu depaşească limitele admise.